Runebergintorttu Resepti

Runebergintorttu Resepti. Salonen, punssilla (arrakilla) maustettu runebergintorttu. Fredrika runeberg päätti kuitenkin tehdä leivonnaisen niistä aineksista mitä häneltä löytyi kaapista joulun jäljiltä:

Runebergin Torttu | Valio
Runebergin Torttu | Valio from www.valio.fi

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Runebergin torttu on reseptitoive, jota on monena vuonna näihin aikoihin esitetty. Päätin tehdä yhden runebergintortun niin ei tarvitse säätää.

Paista Uunin Keskiosassa 175 Asteessa Noin 20 Minuuttia Tai Kunnes Ovat Kypsiä.


Kiitos tädilleni airelle arvokkaan ohjeen säilömisestä! Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Silloin et tarvitse erillisiä vuokia ja saat leikattua makupaloja niin pieniä kuin isoja.

Ja Hilloa Kannattaa Lusikoida Tortun Pinnalle Vielä Paistamisen Jälkeenkin.


Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Mausta taikina mantelijauheella ja piparkakkumurskalla. Sen viettoon kuuluvat runebergintortut, joiden reseptin uskotaan olevan johan ludvigin vaimon fredrikan kehittämä.

Muuten Taikinaan Laitetaan Kaikki Asiaankuuluvat Ainekset, Jotka Luovat Runebergintortuille Niiden Upean Ominaismaun Ja Tuovat Keittiöön Ihanan Tuoksun.


Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin metallivuokiin. Tämän reseptin runebergintortut ovat hieman kevyempiä, mutta silti ihanan meheviä. Lisää kuivat aineet, maito ja karvasmanteliaromi.

Lisää Keksimurut, Mantelit Ja Kerma.


Paista torttuja 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 min. Runeberg valitti makean nälkää vaimolleen, mutta tällä ei ollut mitään tarjottavaa kotona. Aseta leivinpaperi noin 25 x 30 sentin kokoiselle uunipellille.

Salosen Punssitorttu On Myös Hyvin Kostea, Se Melkein Tihkuu Pöydälle.


Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. ”lärvilauta” oli tuomareiden antama leikkisä nimi voittajalle. Resepti kiia renko kuva heidi korhonen.