Karpalohyytelö Ohje. Työnnetään ”satularauta” selkäydinkanavaan ja ruskistetaan ranka kauniin ruskeaksi matalassa lämmössä. Survotaan puolukat sauvasekoittimella ja sekoitetaan sokeri joukkoon.
Leena Lumi: Karpalohyytelö from leenalumi.blogspot.com
Tarjoile puikulaperunoiden ja rucolanlehtien kera. Mehun tein noin neljästä litrasta karpaloita, joita survoin hieman perunansurvimella, laitoin 7 desiä vettä kattilaan ja keitin ehkä varttitunnin, laitoin sideharsolla vuorattuun siivilään valumaan. Lisää cayennepippuri pieneksi kärjeksi ja anna poreilla vielä hetken aikaa.
Saat Kirkasta, Sileää Hyytelöä Näin:
Ohjeen otin dansukkerin sivuilta ja lisäsin mukaan kaksi kanelitankoa, joita eräässä toisessa ohjeessa käytettiin. Pekka pääkkönen, lapin keittiömestarit ry. 12 ohutta siivua kylmäsavustettua poron paistia.
Raikas Karpalohyytelö Sopi Myös Hiemosti Mukaan.
Lisää persiljasilppu sekä tarvittaessa tilkka vettä. Valmistusaineiden tuli olla helposti hankittavissa kauppahallista. Tarjoile puikulaperunoiden ja rucolanlehtien kera.
Laitetaan Vesi Ja Puolukat Isoon Kattilaan.
Tarjoile riisin tai keitetyn pastan kanssa. 200 g pippurilla maustettua tuorejuustoa. Portteri ja naudanpaisti olikin oivallinen yhdistelmä ja padassa hauduttamalla lopputuloksesta tuli mehevä.
Lisää Hiukan Sokeria Ja Suolaa Sekä Karpalohyytelö (Muukin Sokerinen Käy).
Jos hyytelö ei 20 minuutin keittämisen jälkeen hyydy, ota avuksi hyytelöimisaine, esimerkiksi pektiini. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Sulje purkki ja säilytä viileässä.
Jos Vako Ei Umpeudu, Hyytelö On Valmista.
Jos tiistaitarjottimessa oli ohje madekeiton laittamiseen, se tiesi jonoja kauppahallin kalakojuille. Mittaa marjat ja vesi kattilaan ja keitä niistä vahvaa mehua. Jos hyytelö ei 20 minuutin keittämisen jälkeen hyydy, ota avuksi hyytelöimisaine, esimerkiksi pektiini.