Ruisleipä Ohje. Ruisleivän teko alkaa juuren valmistamisesta. Kaada joukkoon 7 dl ruisjauhoja ja.
Parhaat Ruisleipäset (100 % Ruista) | Reseptit | Kinuskikissa from www.kinuskikissa.fi
Oikeastaan olen ollut sitä aina, kynnys leipoa on vaan ollut korkea tekeleiden jäädessä usein mulle syötäväksi. Alusta taikina sileaksi ja kohota (peitettyna) kaksinkertaiseksi, noin tunti. Palaan tähän juuriversioon siis vielä.
Päivä Sekoita Kädenlämpöiseen Veteen Leivän Juuri Ja Vatkaa Sekaan Ruisjauhoja Niin Paljon, Että Syntyy Sakea Velli.
Kaada joukkoon 7 dl ruisjauhoja ja. Tämän alla on ohje itse leipien valmistukseen, jolloin kuivahiivapussi. Leivo itsellelle tai anna lahjaksi helpon juurettoman ruisleivän ainekset.
Kopauta Leivan Pohjaa Ja Jos.
Sekoita aineet nopeasti tasaiseksi velliksi isossa kulhossa. Mitä kauemmin taikinaa hapattaa huoneenlämmössä, sitä happamempaa tulee leivästä. Aidon hapanjuurileivän maun tämä peltileipä saa piimästä ja taikinan hapattamisesta huoneenlämmössä ennen paistamista.
Tämä Resepti Ei Ole Nopea, Mutta Se On Äärettömän Herkullinen.
Pidämme molemmat erityisen happamasta leivästä, joten taikina saa joskus. Helpot ruisleivät eli ruispalat kotona taikina nostatetaan kuivahiivalla, mutta aion kokeilla vielä juuriversiota, jolla leipiin saisi ruisleivästä tuttua happamuutta. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
Lisää Ruisjauhot Ja Sekoita Seos Tasaiseksi.
Musta on kuoriutunut kokeileva leipoja. Lisää haalea vesi ja sekoita joukkoon ruisjauhoja vellimäiseksi seokseksi. Leivo perinteinen ruisleipä helposti tämän videoreseptin ja myllärin ruisleipäaineksen avulla:
Sekoita Juurta Käymisen Aikana Muutaman Kerran Ja Lisää Samalla Hieman Ruisjauhoja.
Taikinajuuri on tehty vedestä ja jauhoista. Hapanjuureen leivottu ruisleipä saa maukkaan makunsa juuresta. Liuota joukkoon hiiva ja lisää hapankorppumurut.