Vaaleaorakas Resepti

Vaaleaorakas Resepti. ”ja heti syttyi rakkaus” sienestys vaatii oman opettelunsa, mutta voi todella palkita. Lisää suola ja jauhot, mutta säästä noin 1 dl leipomisvaiheeseen.

Vaaleaorakas Archives - Jotain Maukasta
Vaaleaorakas Archives - Jotain Maukasta from www.jotainmaukasta.fi

Sieni on kiitollinen kerättävä, sillä se kasvaa usein parvina ja samasta paikasta voi löytää helposti kassillisenkin lampaankääpiä. Maku on mieto tai hieman kirpeähkö. Nappaa tästä suosikkisi syksyn sienisadon hyödyntämiseen.

Ruokasieniksi Soveltuvia Ovat Myös Muun Muassa Kehnäsieni, Mustatorvisieni, Mustavahakas Ja Haperot.


Vaaleaorakas kasvaa kookkaaksi ja usein rykelmissä, lakit kiinni toisissaan. Sieniä n 200g puhdista ja pilko sienet kohtalaisen pieneksi kypsennä kasarissa kunnes nesteet haihtuneet, voit välillä kaataa enimmät nesteet pois niin tulee nopeammin. Vaaleaorakas kasvaa koko maassa ja se antaa runsasta satoa.

Minun Mummut Olivat Molemmat Karjalasta Ja Tämä Ei Tainnut Kuulua Karjalaismummojen Repertuaariin.


Milloin pannulle päätyi voitatteja, milloin herkkutatteja, välillä erilaisia rouskuja ja tontin reunoilta löytyi myös lampaankääpää sekä vaaleaorakkaita. Malto on paksu ja pehmeän haurasta. Orakkaat esiintyvät yleensä usean itiöemän ryhminä heinäkuusta myöhäissyksyyn saakka.

Sieni On Kiitollinen Kerättävä, Sillä Se Kasvaa Usein Parvina Ja Samasta Paikasta Voi Löytää Helposti Kassillisenkin Lampaankääpiä.


Sienikastike on minulle erityisesti kesämökkiruokaa. Jalka on tanakka ja lakin värinen. Ihana idea on lisätä paistettuja pikkukantarelleja samettisen kukkakaalikeiton päälle.

Orakkaan Tuntee Hyvin Lakin Alla Olevista Piikeistä.


Ateria valmistuu helposti ja nopeasti sellaisista sienistä, jotka ovat käyttökelpoisia ryöppäämättäkin. Tämä ruoka vie suoraan takaisin lapsuuden kesien makumaailmaan. Vaikka sieni on hyvä, niin kaikille ei ei kuitenkaan sovi koostumuksensa takia.

Vaaleaorakkaan Lakki On Väriltään Kermanvalkoinen Ja Matta, Ja Se Lue Lisää….


Muista sienistä orakkaat erottaa helposti, niiden lakin alapinnalla olevista piikeistä eli orista, joissa itiöt muodostuvat. Nappaa tästä suosikkisi syksyn sienisadon hyödyntämiseen. Syksyiseen ruokapöytään kuuluvat varsinkin tatit, kantarelli, rouskut, suppilovahvero, vaaleaorakas ja lampaankääpä.