Kaurasämpylät Ohje

Kaurasämpylät Ohje. Alusta vehnäjauhot ja öljy taikinaan käsin. Yön yli kohotettu taikina, kuuma uuni ja pitkä paistoaika takaavat sämpylöiden rapean kuoren.

Ranteita myöjen taikinasa Kauraomenasämpylät
Ranteita myöjen taikinasa Kauraomenasämpylät from ranteitamyojentaikinasa.blogspot.com

Vaihtelua perusohjeeseen tuo vaikkapa nokkonen, palsternakka tai olut. Huomaa, että taikina kohoaa paljon, joten taikina kannattaa tehdä suoraan isoon, n. Sopivasti ainesten mittailua, sekoittelua ja taikinan taputtelua.

500 G Bio Organic Luomu Kaurahiutale.


Energia 362 kcal / 100 g. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi oivariini.

(Suuremmalla Hiivamäärällä Taikina Nousee Nopeammin.) Lisää Kaurahiutaleet Ja Vähitellen Sämpyläjauhot.


Kaurasämpylät (15 kpl) liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Sekoita taikinaan psyllium (mittaa tarkasti). Lisää sen jälkeen suola, siirappi ja jauhoja pienissä erissä.

Yön Yli Kohotettu Taikina, Kuuma Uuni Ja Pitkä Paistoaika Takaavat Sämpylöiden Rapean Kuoren.


Sekoita vain sen verran, että taikinaa syntyy aavistus sitkoa. Lisää sekoittaen öljy, hunaja ja suola. Hiilihydraatti 54 g / 100 g.

Peitä Liinalla, Anna Kohota Lämpimässä Paikassa.


Täytyy sanoa että en ole vielä koskaan syönyt näin pehmoisia sämpylöitä kuin. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä. 7 ½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (+40 asteista) 1 ½ pussia kuivahiiva 3 tl suolaa (3 rkl siirappia) 3 rkl juoksevaa rypsiöljy valmistetta 13 dl provenan oat bread mix kauraleipäseosta.

Lisää Jauhot J Ekoita Taikinaa Voimakkaasti Yleiskoneella Tai Sähkövatkaimen Taikinakoukulla Noin 5 Minuuttia.


Murenna hiiva piimään ja liuota sekoitellen. Kaurasämpylät ovat päältä rapeita ja sisältä meheviä. Tämän ohjeen avulla sinäkin voit leipoa maailman parhaita sämpylöitä helposti.