Lohilaatikko. Lohi on raakaa fileetä, mutta senkin voisi hyvin korvata lämminsavustetulla lohella, mikä tietenkin suoraviivaistaa tekemistä. Nopea lohilaatikko syntyy näin helposti:
Lohilaatikko Finnish Salmon Casserole Stock Photo - Alamy from www.alamy.com
Lohilaatikko tehdään useimmiten suolatusta lohesta. Siken lohilaatikko sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Sekoita maito, valkopippuri, suola ja kananmunat keskenään.
Lohilaatikko Kannattaa Valmistaa Riittävän Suureen Ja Laajaan Uunivuokaan, Jotta Ainekset Kypsyvät Tasaisesti.
Vatkaa kerma, sinappi, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori sekaisin. Pieni sitruunalisä valmiin lohilaatikon päälle antaa ihanan maun. Siken lohilaatikko sopii niin arkeen kuin juhlaankin.
Lohilaatikko On Ihanan Nostalginen, Perinteikäs Ja Rakas.
Kalaa suositellaan syötävän vähintään pari kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen. Mutta onneksi ekengren antaa husman kirjassaan ohjeet, joilla tämä. Silloin tulos on tylsä ja kuiva ja lohtakin siinä on liian vähän.
Levitä Pinnalle Kylmäsavulohiviipaleet Ja Kaada Päälle Loput.
Stefan ekengrenin mielestä lohilaatikko (ruotsiksi vähän oudolta korvissani kuullostava laxpudding) on mahdollista ja jopa helppoa tyriä täysin. Älä luota sokeasti ohjeessa annettuun paistoaikaan. Lisäksi kiusauksen liemi on vain kermasta, kun taas laatikkoruoissa on mukana kananmunaa.
Silppua Kourallinen Tilliä Ja Ripottele Vuoan Päälle.
Kotikokista löydät ohjeet siihen, miten lohilaatikko valmistetaan. Ripottele pinnalle nypittyä tilliä ja parmesaaniraastetta. Hän emännöi kokkikursseja saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.
Voitele Vuoka Ja Lado Perunat, Purjot Ja Lohet Kerroksittain Vuokaan.
Eilen tein elämäni parhainta lohilaatikkoa. Kaada päälle 2 rkl oliiviöljyä. Perunoita, kermaa, lohta, tilliä, suolaa ja pippuria.