Siian Mäti Resepti

Siian Mäti Resepti. Siian mäti a'la carte tolonen. Olen halunnut sitä tarjottavan joulukalojen joukossa aina laivaurani alkuajoilta, eli sellaiset 25 vuotta.

Lohenmäti-Napit - Kotiliesi.fi
Lohenmäti-Napit - Kotiliesi.fi from kotiliesi.fi

Tässä reseptissä venäläinen perinneherkku blinit valmistetaan juureen tehdystä taikinasta ja paistetaan kirkastetussa voissa. Syksyllä muikun ja siian mäti ovat seosongissa. Siian mäti a'la carte tolonen.

100 G Smetanaa 50 G Siian, Muikun Tai Mateen Mätiä 1 Rkl Ruohosipulisilppua Suolaa Valkopippuria 1.Valuta Mätiä Pari Tuntia.


Koristele tillillä ja jauha päälle mustapippuria. Sammen mätiä kutustaan myös kaviaariksi, joka tunnetaan mätien aatelina. Lisää vielä siian mäti ja tilli.

Hätälän Kalastajat Noudattavat Vastuullisuutta Siian, Kuiten Muidenkin Kotimaisten Luonnonkalojen Pyynnissä.


Kotikokista löydät ohjeet siihen, miten kalan mäti 1.4.07 valmistetaan. Heti alkuvuodesta sesongissa on mateen mäti, jota seuraavat norssi eli kuore sekä hauki mäteineen. Valuta se tiheässä siivilässä, jos mäti tuntuu hitaan sulatuksen jälkeen vielä vetiseltä.

Mätileivät Ovat Näyttävä Avaus Juhliin.


Siian mäti on mateen mädin tapaan pienirakeista, väriltään oranssinkeltaista. Jos käytät mädin heti, lisää maun mukaan suolaa, ja sekoita, ja mäti on käyttövalmista. Monikäyttöinen mousse maistuu alkupalana, blinien kanssa tai vaikkapa joulupöydässä muiden kalaherkkujen kanssa.

Pane Sipulikerroksista Muodostuneisiin Kuppeihin Lusikallinen Smetanaa, Silputtua Sipulia Ja Mätiä.


Tuore mäti tarjoillaan yleensä miedosti suolattuna blinien tai paahtoleivän kanssa. Makean ja murtoveden kalojen, kuten muikun, mateen, simpun, ahvenen ja hauen mäti pitää pakastaa vuorokaudeksi, että mahdolliset loiset tuhoutuvat. 3.sekoita ainekset ja mausta vielä tipalla sitruunamehua.

Tässä Reseptissä Venäläinen Perinneherkku Blinit Valmistetaan Juureen Tehdystä Taikinasta Ja Paistetaan Kirkastetussa Voissa.


Suomalainen villikalojen mäti on maailmanluokan gourmetherkku. Koristele siian mädillä, creme fraichella ja yrttiöljyllä. Muikun ja siian mädit ovat hinnaltaan monesti kirjolohen mätiä kalliimpia ja ne ovatkin todellista juhlaruokaa.