Puolukka Jälkiruoka Joulu

Puolukka Jälkiruoka Joulu. Katso hurmaavat reseptit joulun jälkiruokiin ja löydä oma suosikkisi! Valmista puolukasta leivonnaisia, puuroja ja jälkiruokia.

Puoloffee Panna Cotta | Valio
Puoloffee Panna Cotta | Valio from www.valio.fi

Laita tarjoiluastiaan ja koristele puolukoilla. Jouluinen jälkiruoka on aterian loppuhuipennus. Puolukasta valmistuu rahkat, panna cotat, vaahdot, jäädykkeet, kiisselit ja monet muut herkulliset puolukkajälkiruoat.

Keitä Puolukat Pehmeiksi, Noin 10 Minuuttia.


Jos haluat sileän soseen, kaada se siivilään ja painele siivilän läpi. Juustojen seuraksi sopii myös herkullinen itsetehty karhunvatukkakompotti. Vaikka suolaiset pääruoat ovat joulupöydässä usein odotetuimpia, ei kannata unohtaa joulun ihania jälkiruokia:

Perinteisin Joulupöydän Rahka On Tietenkin Luumurahka, Joka Syntyy Helposti Vaniljanmakuisesta Maustetusta Rahkasta, Vispikermasta Ja Luumumarmeladista.


Onko joulun tai uuden vuoden jälkiruoka vielä päättämättä? ”joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella, namusia ripustettu ompi kuusen oksilla”, lauletaan. Runsaskuituista puolukkaa kannattaa käyttää, koska se on varsin edullinen marja.

Tyylikkään Raikas Jälkiruoka Syntyy Marinoimalla Tuoreita Tai Kuivattuja Hedelmiä Mausteisessa Liemessä.


Ihanan samettinen pannacotta tai perinteinen sekahedelmäkeitto riisipuuron kera maistuvat kaiken ikäisille. Tänä jouluna ulkomaanreissu jää väliin, sillä köröttelemme joulunpyhiksi sinne, missä on oikeasti talvi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka kevyesti nostellen.

Joulukakku On Juhlapöydän Kuningatar, Joka Maistuu Meistä Useimmille.


Tänä vuonna kannattaa kokeilla myös glögipannacottaa, suklaajäädykettä tai polkamuffineita. Joulun jälkiruoat voidaan tarjoilla myös juustotarjottimen muodossa. Kauden parhaissa herkuissa maistuvat suklaa, pipari ja luumu.

Puolukka Kasvaa Koko Suomessa Kuivissa Kangasmetsissä, Suometsissä, Kallioilla Ja Tuntureilla.


Kinuskia, puolukkaa ja piparia = joulun paras jälkkäri. Puolukoissa on runsaasti luonnon omaa säilöntäainetta eli bentsoehappoa, jonka takia niitä voi säilöä pelkästään survomalla. Puolukka on suomen suosituin metsämarja, josta valmistuu monta makeaa herkkua.