Vaaleaorakas Resepti

Vaaleaorakas Resepti. Enpä olisi arvannut, wood hedgehoghan tuo.! Kun nesteet haihtuneet lisää 7,5 dl vettä.

Kaikki äitini reseptit LAMPAANKÄÄPÄ 3 X RESEPTI
Kaikki äitini reseptit LAMPAANKÄÄPÄ 3 X RESEPTI from kaikkiaitinireseptit.blogspot.com

Vaaleaorakas kasvaa kookkaaksi ja usein rykelmissä, lakit kiinni toisissaan. Tämä ruoka vie suoraan takaisin lapsuuden kesien makumaailmaan. Muhkurainen ja mattapintainen vaaleaorakas on maukas paistosieni sellaisenaankin.

Tämä Ruoka Vie Suoraan Takaisin Lapsuuden Kesien Makumaailmaan.


3 dl vedellä laimennettua vihanneslientä. Tämä sama resepti pätee kaikkiin sieniin joista kastiketta kannattaa tehdä, tässä olen käyttänyt vaaleaorakasta, mutta sen puutteessa tavalliset herkkusienetkin kelpaavat.yleisesti sienikastikkeet tehdään kermaan jolloin kastiketta. Muista sienistä orakkaat erottaa helposti, niiden lakin alapinnalla olevista piikeistä eli orista, joissa itiöt muodostuvat.

Milloin Pannulle Päätyi Voitatteja, Milloin Herkkutatteja, Välillä Erilaisia Rouskuja Ja Tontin Reunoilta Löytyi Myös Lampaankääpää Sekä Vaaleaorakkaita.


Jalka on tanakka ja lakin värinen. Syötävistä metsäsienistä tunnetuimmat ovat ainakin kantarelli, herkkutatti ja suppilovahvero. Malto on valkoista tai hieman kellertävää.

Tällä Kertaa Tein Pienen Annoksen:


Sienien tunnistamisen opetteluun täytyy käyttää rauhassa aikaa, mutta aloitteleville sienestäjille sopivia ruokasieniä ovat edellä mainittujen lisäksi myös esimerkiksi haaparousku ja kangashapero, suomen sieniseura kertoo sivuillaan. Ruokasieniksi soveltuvia ovat myös muun muassa kehnäsieni, mustatorvisieni, mustavahakas. Lakin alapinnalla on orakkaiden tärkein tuntomerkki, helposti murenevat piikit eli oraat.

Halusin Kokeilla Kuivattuja Vaaleaorakkaita Risotossa.


Sieniä voi myös pakastaa ja kuivata viipaleina. Vaaleaorakas kasvaa koko maassa ja se antaa runsasta satoa. Kolmen tähden vaaleaorakas on suhteellisen helppo tunnistaa lakin alla olevien hauraiden piikkiensä ansiosta.

Anu Kutsui Tätä Sientä Nimellä ”Karvasieni” Ja Piti Eniten Voissa Paistetusta Versiosta Suolan Kera.


Sienten energiasisältö on noin 25 kcal/100 g. Kokosimme tarjolle kotilieden parhaat sieniruokien ohjeet sienipastasta piirakoihin, keittoihin ja risottoihin. Maku on mieto tai hieman kirpeähkö.