Ruis Mustikka Jälkiruoka
Ruis Mustikka Jälkiruoka. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Mustikkamöllö on perinteinen karjalainen jälkiruoka. Sekoita mustikat, jauhot sekä sokeri kulhossa ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.
Rapeat Hapankorppumurut Tuovat Jälkiruokaan Suutuntumaa Ja Ihanan Rukiista Makua.
1 prk (250 g) maitorahkaa. Ruis ja mustikka ovat perinteinen suomalainen makupari. Mustikkamöllö on perinteinen karjalainen jälkiruoka.
1 Prk (2 Dl) Kinuskikastiketta.
1 ½ t + jäähdyttäminen. Arjen kiireissä nopea ja helppo jälkiruoka on paikallaan. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 30 minuuttia.
10 Dl Vettä 4 Dl Ruishiutaleita 200 G Mustikoita 0.5 Dl Sokeria 1 Tl Vaniljasokeria 1 Tl Suolaa.
Muumimamman makoisa marjapaistos on mehevä jälkiruoka, jonka taikinassa on voita, sokeria ja täysjyvävehnäjauhoja ja täytteenä suomalaisia marjoja. Lisää veteen kuivahiiva, porkkanasose, siirappi, kaurahiutaleet ja suola. Rukiinen ruis ja makea mustikka sopivat lipeäkalan kanssa todella hyvin.
Kokeile Jäätelöreseptejämme Ja Valmista Esimerkiksi Jouluinen Piparitaikinajäätelö.
Tämä oli ihanan makuista, kannattaa kokeilla! Parhaimmillaan mustikkamöllö on tuoreista mustikoista valmistettuna, mutta onnistuu hyvin myös kotimaisista pakastemustikoista. Kauli tai painele sulanut ruistaikina tasaisesti uunivuokaan.
Vatkaa Puuro Kuohkeaksi Sähkövatkaimella Tai Yleiskoneella.
1 ½ tuntia + jääkaapissa yön yli. Lisää hiivavesiseokseen jauhoja pikkuhiljaa aluksi haarukalla/nuolijalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten. Mustikkakukko on suomalainen perinneruoka ja herkullinen jälkiruoka, jota kutsutaan myös rättänäksi.