Lasimestarin Silli Ohje

Lasimestarin Silli Ohje. 1 dl vettä 1 dl väkiviinaetikkaa 1 dl dansukker siro. 45 min + 1 tunti maustumiseen.

Tee Itse Lasimestarin Silliä | Kala | Kodin Kuvalehti
Tee Itse Lasimestarin Silliä | Kala | Kodin Kuvalehti from www.kodinkuvalehti.fi

Pirteä etikkaliemi sopii mainiosti rasvaisen kalan maustajaksi. Kaada jäähtynyt liemi sillien päälle. Viisi minuuttia ja silli on purkissa, imuroin vielä villakoirat nurkista.

Ohje On Otettu Jostain Päin Nettiä.


Voit valmistaa sen itse sillikonttorin kevytsuolatusta sillistä tai sillikonttorin kevyesti suolatusta sillifileestä. Kastikkeen ohje täältä melkein samanlaisena. Tarvitset vain silakoita, etikkaa, porkkanaa, sipulia ja joka kodin kaapista löytyviä mausteita.

Pirkka Suomalainen Pesty Porkkana 500G 1 Lk.


Tässä ohjeessa pohjana toimii vaalea glögi. Lasimestarin silli pitää pintansa pitoherkkuna. Punaviinietikka antaa silliherkulle kauniin värin ja täyteläisemmän maun.

Perinteinen Lasimestarin Silli On Tehty Sillifileistä, Porkkanasta, Sipulista, Valkopippureista Ja Väkiviinaetikasta.


Valmista hyvissä ajoin valmiiksi, viimeistään kolme päivää ennen tarjoilua. 45 min + 1 tunti maustumiseen. Nopein tapa päästä herkuttelemaan on ostaa kaupasta purkki valmista, suomen sillikonttorin käsityönä valmistamaa lasimestarin silliä.

Pirteä Etikkaliemi Sopii Mainiosti Rasvaisen Kalan Maustajaksi.


Lasimestarin silli on tuttu klassikkojen klassikko, mutta myös smetanasilli ja matjessilli ovat. Huuhdo sillifileet, leikkaa ne annospaloiksi ja nosta purkkiin. Yleensä teen jouluksi parikin tölkkiä lasimestarin silliä, vaan en tänä jouluna.

Liemeen Tulee 2 Silliä Kohti :2Dl Vettä+1Dl Sokeria Kiehautetaan, Että Sokeri Sulaa+ 1Dl Väkiviinaetikkaa.


Silli on tuttu vieras ruokapöydissä niin juhannuksena kuin joulunakin, pääsiäistä unohtamatta. Lasimestarin silli kuuluu on osa suomalaista joulupöytää. Joulupöytään kuuluu ehdottomasti kala, etenkin tänä vuonna, kun vietämme joulun mieheni kanssa kotona kahden ja kinkku saattaa jäädä ostamatta.