Hapanjuurileipä Ohje

Hapanjuurileipä Ohje. Juureen leivottu maalaisleipä, spelttifocaccia ja 3 muuta rapeakuorista leipäreseptiä. Gluteeniton juuri syntyy viikossa ja sen tekeminen vaatii noin 5 minuuttia päivässä.

Vaalea Hapanjuurileipä — Kulinaari
Vaalea Hapanjuurileipä — Kulinaari from kulinaari.com

Jos jonain päivänä käytät hanavettä, juuri tuskin pahastuu kovasti, se saattaa vain toimia hitaammin. Juuri antaa enemmän makua taikinaan. Perusohje (tällä ohjeella on kuulemma hyvä aloittaa hapajuurileivonta, ohje on minun versioni facebookin hapanjuuleivonta ryhmästä löytyneestä perusleipäohjeesta.

Vain Vettä, Suolaa Ja Jauhoja — Tämän Muhevan Leivän Tekoon Ei Tarvita Lainkaan Hiivaa.


Tattarijuuri ei juuren aloitusvaiheessa kupli jos siihen ei. Ohje on julkaistu kotiliedessä 24/19. Tuore äiti on onnellinen, ylpeä ja erittäin malttamaton täällä leipäveitsi kädessä.

Juureen Leivottu Maalaisleipä, Spelttifocaccia Ja 3 Muuta Rapeakuorista Leipäreseptiä.


Rukiinen hapanjuurileipä on koukuttavan herkullista. Perusohje (tällä ohjeella on kuulemma hyvä aloittaa hapajuurileivonta, ohje on minun versioni facebookin hapanjuuleivonta ryhmästä löytyneestä perusleipäohjeesta. Vehnäisen hapanjuurileivän leipominen ottaa aikaa, mutta aromikas maku ja ihanat ilmakuplat ovat odottamisen arvoisia!

Juurta Meillä Oli Alunperin Reilu Desilitra, Jonka Herätimme Desillä Ruisjauhoja Ja Desillä Vettä.


Taikinan tulee olla löysähkö, jolloin ei tule tiukka vaan pehmeä, oikeanlainen leipä! Hapanjuurileipä ei ole mikään hetken mielijohde, mutta usko kun sanon, että hyvää kannattaa odottaa. Hapanjuurileipä on ollut yksi viime vuosien isoimmista ruokailmiöistä.

Tällä Perusohjeella Valmistuu Maukas Leipä.


Näin syntynyt juuri antaa leivälle makua ja maukkaan rakenteen. Syntymäaika 9:35, pituus 18,5cm, paino 566g. Samaan aikaan olen jännittänyt sen kirjoittamista kaikkein eniten.

100 G (1 Dl) Haaleaa Vettä.


🙂 siksipä tämä onkin mielenkiintoinen ohje ja tapa tehdä, kenties jopa helpompi, kun se poikkeaa niistä aikaisemmista, joilla olen leiponut. Gluteeniton juuri syntyy viikossa ja sen tekeminen vaatii noin 5 minuuttia päivässä. Onko mitään parempaa kuin tuore leipä täydellisen rapealla kuorella ja pehmeän mehevällä sisuksella?