Saaristolaisleipä Resepti. Saaristolaisleipä on tuttu monissa kodeissa. Kun leivät ovat kypsyneet 1 1/2 t, valele ne kauttaaltaan siirappivedellä ja jatka paistamista vielä 30 min.
Saaristolaisleipä - Ruokakonttuuri from www.ruokakonttuuri.fi
Aion leipoa ainakin rommilla makeutetun taatelikakun sekä turkkilaisesta jugurtista hyydytetyn juustokakun. Liuota joukkoon hiiva, siirappi ja suola. Saaristolaisleipä on tuttu monissa kodeissa.
Leivän Valmistus Kohotuksineen Ja Pitkine Paistoaikoineen Vie Aikaa, Mutta Lopputulos On Odottamisen Arvoinen, Ja Itse Valmistus On Hämmästyttävän Helppoa.
1 l piimää75 g hiivaa3 dl siirappia1 rkl suolaa3 dl vehnäleseitä3 dl ruisjauhoja3 dl kaljamaltaita1 l vehnäjauhoja. Liuota joukkoon hiiva, siirappi ja suola. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi.
Sekoita Hiivaliemi Ja Kaikki Muut Aineet Loppumehuun.
Helppouden vuoksi tätä leipää leivotaan muulloinkin kuin jouluna. Resepti vain noin 1,05 €/annos*. Tämä resepti löytyy myös uudesta vappu leipoo kirjastani, jossa jaan 52 parasta leivontareseptiäni.
Etkö Tiedä, Mitä Antaisit Lahjaksi Päiväkodin Aikuisille Tai Sukulaisille?
Sekoita joukkoon suola ja siirappi. Aion leipoa ainakin rommilla makeutetun taatelikakun sekä turkkilaisesta jugurtista hyydytetyn juustokakun. Saaristolaisleipä saa hapokkuutta appelsiinimehusta ja raikasta mausteisuutta fenkolinsiemenistä.
Itse Tehty Saaristolaisleipä On Kuulunut Jouluumme Vuosia, Kun Sain Aivan Parhaan Reseptin Ystäväni Anopilta Kummipoikamme.
Tumma ja rukiinen saaristolaisleipä on helppo valmistaa myös itse ja sopii erinomaisesti esimerkiksi joulupöytään. Lämmitä piimä varovasti ja sekoita piimään murennettu hiiva, siirappi, kaljamaltaat, vehnänleseet, ruisjauhot, suola ja. Mittaa kulhoon myös vehnäleseet, ruisjauhot ja kaljamaltaat.
Käytä isoa kulhoa, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan. Taikinaa ei tarvitse vaivata, mutta sen pitää antaa kohota muutama tunti ennen paistoa. Itse tehty saaristolaisleipä on vaivan arvoinen.